torstai 1. toukokuuta 2014

Ilias :)


Työharjoittelu lähenee jo loppuaan, nopeasti menee kolme viikkoa kun tekee kaiken putkeen. :) Tai olihan mulla maanantaina vapaapäivä. Silllon kävin töissä asiakkaana :D Mitä sitä nyt muutakaan vapaapäivänä tekis kun hengais töissä?
Nyt sujuuu jo useimpien cocktailien ja drinkkien valmistus. On ollut kyllä hyvä baarimikko koulutus tämä työharjoittelu.
Sitten opettajan lisätehtävä:

Kreikan talouskriisin näkyminen

Kreikan talouskriisi ei näy juuri mitenkään viikon täällä viettäville turisteille.  Esimerkiksi tiet yms. ovat täällä ihan suhteelisen hyvässä kunnossa. Köyhyys ei myöskään niinkään vaikuta saarilla, koska turistit tuovat rahaa. Mantereelle köyhyys näkyy ulkopuolisillekin konkreettisemmin.  Mutta esimerkiksi seuraavat ovat taloustilanteen seurauksia:
>Poliisit ja tarkastajat vahtivat verojen maksua tarkemmin. Töissäkin poliisi auto menee baarin ohi melkein päivittäin kyttäämässä. Ja ainakun poliisiauto näkyy, musiikki laitetaan hiljaisemmalle ja varmistetaan, että asiakkailla on kuitit edessä. Kuitittomuudesta yms. saa usot sakot, mutta toisaalta, poliisit ovat täällä helposti lahjottavissa. Tai jos poliisi on tuttu, voi hän katsoa tilannetta läpi sormien.
> Hinnat ovat korkealla, täällä melkein kaikki on yhtä kallista kuin Suomessa.
> Ennen kriisiä Kreikkaan päästettiin paljon albaanialaisia yms. tekemään kaikki huonot työt, mutta nyt kreikkalaisillekin kelpaisi nämä hommatt. Tämän takia ulkomaalaiset haluttaisiin lähettää takaisiin kotimaahansa täältä. Erityisesti kaupungeissa toimii jengejä, jotka hakkaavat albaanialaisia ja muita. (Ei siis turisteja tietenkään)
>Erilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat lisääntyneet, esimerkiksi lähes jokaisessa kaupassa on kori, mihin voi lahjoittaa ruokatarvikkeita köyhille.

En usko, että ikinä tulisi sellaista päivää, että kreikkalaiset eivät keksisi keinoja kiertää veroja. Ja vaikka talous on kriisissä niin kreikkalaisilta löytyy silti aina rahaa istua kahvilla ja polttaa Euroopan eniten tupakkaa. Lisäksi yhteisöllisyys on niin voimakasta täällä, perheestä ja suvusta kyllä pidetään aina huolta. Ja vaikka työttömyysluvut ovat korkealla, töitä löytyy kesällä aina halukkaille turistialueilta. Mullekin on aina tarjottu täältä töitä.

Tänään ihmettelin:
>Miksi kreikkalaiset juovat salilla Red bullia? Eikö se ole vastoin kaikkia terveysmääräyksiä?
>Miksi täällä on ihan okei ajaa kännissä ja ilman kypärää?
> Ilkeät kaupunkilaiset ottavat talveksi viihdykkeeksi koiria, ja sitten hylkäävät ne keväällä töiden alkaessa, miten ihmiaet voi olla niin julmia? Ja miksi en voi pelastaa niitä kaikkia hauvavauvoja :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti